*Sint-tip* – Laseta’s pasteitjes met vega champignonragout

pasteitje-vega-ragout

Sinterklaas kapoentje…

Zie je maanschijn door de bomen…

Ohhhh, zo spannend… het is bijna 5 december! 

Chocolade letters, cadeautjes, pepernoten, taai taai,  gure wind en knetterend haardhout. Wie houdt er nu niet van? De welbekende sinterklaasavondjes! Ook een pastei hoort daarbij!

Een pasteitje met ragout hoort bij de feestdagen! En er is niet zo lekker en ook nog eens makkelijk om dit lekker zelf te maken. Dit kunt u eventueel een dag van te voren maken zodat u niet veel hoeft te doen op deze avond vol met gezelligheid.

Dit keer heeft Laseta gekozen voor een vegetarisch gerecht, puur omdat champignons perfecte vleesvervangers zijn! Lekkere bite en de ragout ziet er heerlijk gevuld uit. Het recept is gebaseerd op 8 personen.

Wat heb je nodig voor Laseta’s vega champignonragout voor 8 personen?

 • 500 gram (kastanje) champignons, in stukken gesneden
 • bouillon blokje
 • 0,6 liter water
 • 1,5 ui, gesnipperd
 • 2 teentjes knoflook geperst
 • 75 gram patentbloem
 • 50 gram boter (liefste roomboter)
 • 2 takjes verse peterselie
 • peper en zout (snufje)
 • scheutje olijfolie
 • 8 grote ragout bakjes of indien je kiest voor mini pasteitjes tel op 3 per per

Zorg voor een grote steelpan en pan om wat producten in te bakken.

 1. Een goede voorbereiding is het halve werk. Dus voordat je echt aan de kook gaat, doe het volgende; snijd de Laseta champignons in partjes, snipper de uit, pers de knoflook, snijd de peterselie en zorg dat je de rest van de kruiden (peper/zout) bij de hand hebt.
 2. Bak de champignons in een koekenpan met wat olijfolie en bestrooi ze met wat peper en zout. Bak ze ongeveer 5 minuutjes.
 3. Neem een steelpan en maak daarin 0,6 liter bouillon klaar, giet dit aan het einde in een kom of iets anders zodat de steelpan weer leeg is.
 4. Laat de boter in de (lege) steelpan smelten en bak de gesnipperde ui samen samen met wat peper en bak op het einde de knoflook nog even mee. Als de ui wat glazig wordt is de baktijd versterken.
 5. Nu is het tijd om de patent bloem er langzaam bij de voegen, beetje voor beetje. Zorg ervoor dat je goed blijft roeren totdat de bloem een beetje een bruine kleur krijgt.
 6. Voeg nu de bouillon toe, ook dit doe je langzaam en het is van belang dat je blijft roeren om klontjes te voorkomen. Bloem heeft namelijk de eigenschap dat het snel gaat klonteren indien het in contact komt met water.
 7. Kook dit tezamen zo’n 5-7 minuutjes en voeg de Laseta champignons toe aan het mengsel.
 8. Zet je gekozen bakjes op het gewenste bord en vul ze. Bestrooi ze later met wat verde peterselie.

BON APPETIT!

 

Tip: het is ook heerlijk om er ook wat bieslook aan toe te voegen. Doe dit dan bij stap 7!